19 tammikuuta 2015

Sunnuntaina Manhattanilla

Mikä ihana maanantai meillä on ollut! Silkillä oli vauvauinti poikkeuksellisesti kello 16.00, sillä pikkuisellla oli ensimmäinen mannekiini keikka. Ai miten jännittävää. Silkkiä kysyttiin viime viikolla Kaksplus-lehden vauvauinti artikkeliin mannekiiniksi, ja tietysti suostuimme mukaan . Toivottavasti tulee hyviä kuvia, niistä Silkki saa muutaman myös muistoksi itselleen.

Uinti olisi meiltä jäänyt muuten tänään väliin, sillä normaalisti se alkaa 16.30, ja tänään meillä oli myös kirjaesittely kello 17.00 kaupungissa. Silkin isoäidin kollega, malli ja nykyään Parisuhdekeskuksen johtaja, Heli Vaaranen, on kirjoittanut kirjan nuoruusvuosistaan mallina. Saimme Silkin kanssa kutsun tilaisuuteen, ja olipas mielenkiintoista päästä kuulemaan kuinka kirja oli syntynyt kenkälaatikkoon kerättyjen muistilappujen pohjalta. Ketäpä kurkistus aidon mallin elämään, ja mallimaailman kulissien taakse ei kiinnostaisi. Ennen kaikkea itseäni kiinnosti nuoren naisen kokemus yksin olemisesta maailmalla, ja hänen rohkeutensa sanoa "kyllä" elämän tarjoamiin tilaisuuksiin. Itseäni viehättää aina myös tarinat "ryysyistä rikkauksiin". Kirja on ajoittain melankolinen, mutta Helin sanoin, hän on melankolinen ihminen, joten se lienee luonnollinen osa kirjaa. Tarina myös naurattaa ja ilahduttaa, ja kertoo elämästä sellaisessa maailmassa, josta Suomessa ei vielä ennen käsitettä super- osattu haaveillakaan. Tiedättehän, 90 -luku, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford...supermodels.


Maman oma pikku-mannekiini 


Ihana päivä! Silkki on jo unilla, joten tämä mama syöksyy seuraavaksi sohvalle Devious Maids -sarjan pariin.

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi! Mä näin joskus (ehkä n. vuosi sitten) Heli Vaarasen haastattelun telkussa ja ajattelin että kirjoittaisipa hän kirjan! Niin mielenkiintoiselta eletty elämä kuulosti! Täytyypä ehdottomasti lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpöisesti :)! Oli mainio kirja, ja Heli persoonana viehättävä ja aito, tämä tuli kirjastakin läpi, tietysti malli-twistilla :). Täytyy toivoa, että kirjalle tulisi jatkoa, tai siitä tehtäisiin elokuva; Markus Selin ohoi ;)

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!