29 marraskuuta 2014

Valinnan vaikeus

Uutta kotia on ihana suunnitella, ja valmistalopaketissa valinnat ovat periaatteessa tehty helpoiksi. Mutta kun se ruoho aina kimmeltää aidan tuolla puolen ;). Haluaisin matchata lattioihin korkeakiiltoista valkoista laattaa, ja pehmeämpää puuta, oli se sitten parketti tai laminaatti. Lapsiperheiden kodissa varmaan laminaatti kestää lattiassa paremmin, kuin parketti, vai mitä mieltä olette?

Dekotalon pakettiin kuuluvissa laminaateissa oli pari kivaa vaihtoehtoa, jotka osuivat omaan silmääni, ja joihin mieskin ihastui. Harmaa lankkumainen Avenue Oak, sekä vaaleampi Natural Varnished Oak. Lattia on niin hallitseva elementti, että täytyy tuumata käykö tumma sittenkin liian raskaaksi isolla pinnalla.

Meidän makuuhuoneeseen haluaisin kokolattiamaton. Ensimmäiseksi kokolattiamatosta tulee mieleen Ruotsinlaiva, mutta materiaalit ovat tänä päivänä kehittyneet, ja ovat allergiaystävällisiä sekä helposti puhdistettavissa. Kokolattiamatolla saisi kivaa, pehmeää hotellitunnelmaa. Laadukkaat matot vain ovat aika paljon kalliimpia per neliö, kuin parketti tai laminaatti. Samaa tunnelmaa saisi toki luotua myös suurella matolla, joka yltää sängyn molemmin puolin jalkojen alle.

Jotta tästä ei tulisi liian helppoa, lähdemme Silkin kanssa
vielä kiertelemään kauppoja, isä-papan ollessa koulun penkillä ;).

Ihanaa lauantaita!


Vaaleampi Natural Varnished Oak, ja Avenue Oak.
Kauniit Blackstone & Whitestone -laatat, vain kiilto uupuu.

6 kommenttia:

  1. Just käytiin rautakaupassa ja tutustuttiin vinyylilattioihin. Ihastuin täysin sen tuntuun, lämpöön ja toimivuuteen lapsi ja koira perheessä. Kannattaa käydä tutustuun. Meille tulee ehdottomasti sellaista seuraavaksi. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin bongasin eilen ensimmäistä kertaa Upofloorin vinyylilankkuja. Tosi makeita kuoseja! Toimii varmasti ;)

      Poista
  2. En tiedä onko mahdollista valita vinyylikorkkia? Meillä on se lattiana ja on kestänyt taaperoa hyvin. Siihen ei myöskään hajoa lasit, vaikka taapero on niitä pudotellut. Lisäksi se on lämmin ja hiljainen! Kokolattiamattoa ajatellessa en voi miettiä tätä viikkoa, kun koko perhe oli mahataudissa ja lapsi ei paljon varoita, mihin se oksu lentää... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bongailin eilen tosiaan vinyylilankkuja :) Tulikin ensimmäisenä mieleen, että kestäisi varmaan hyvin, jos pienistä tai isommista käsistä putoaa lasitavaraa lattialle :) Yllättävän hyvännäköisiä :) Hyvä pointti, koskien kokolttiamattoa...huhuh.. ;)

      Poista
  3. Ihan parasta on tämä suunnittelu ja materiaalinen miettiminen! :) Päätin että itse pidän siitä nyt joulutaukoa, se osaa olla uuvuttavaakin... :D Ensi vuonna sitten täydellä puhinalla taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mukavaa mutta aikaa vievää. Näin jo untakin lattioista...puuh...:D!

      Meillä painaa Dekon aikataulu päälle niin täytyy vain nyt tehdä päätös :)

      Nautiskele siellä tuumaustauosta, joskus se tekee hyvää <3

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!