14 marraskuuta 2014

Mama koukussa

Silkki on kääntänyt rytmiään ja menee nykyään nukkumaan jo kymmeneltä. Tämä mahdollistaa hieman laatuaikaa miehen kanssa, ja ehdimme iltaisin katsoa hyviä sarjoja, lukea kirjaa, tai kölliä vähän sohvalla. Mama on nyt vain jäänyt ihan koukkuun Arrow-sarjaan, josta aikaisemmin mainitsikin. Tapitimme sitä eilen puolille öin ja aamulla olisi hieman väsyttänyt :). Vauva ei siis valvota, mutta hyvä sarja kyllä.

Rakastan hyviä sarjoja, ja koukutun helposti. Odotankin innolla ensi maanantaina alkavaa Devious Maidsia. Jos sarjan luoja on sama kuin täydellisissä naisissa ja yksi tuottajista on Eva Longoria, se ei voi mennä pieleen ;).

Silkki on ilmeisesti myös kasvanut niin isoksi tytöksi, että masu ei pysy enää täynnä koko yötä, vaan välillä on herättävä tankkaamaan. Meillä herätäänkin nykyään pari-kolme kertaa yössä syömään. Täytyy nyt vain malttaa odotella sinne neljän kuukauden hujakoille, että suolisto kehittyy, ja pääsemme aloittamaan kiinteitä ruokia. Onko kenelläkään kokemuksia aikaisemmasta aloituksesta?

Devious Maids alkaa liv-kanavalla maanantaina.


Seuraavaksi suuntaamme Silkin kanssa kärryttelemään, ja jonkinlainen viikonloppusiivous olisi varmaan suoritettava. 

Ihanaa viikonloppua!

T. Mama Maid

6 kommenttia:

  1. Wau, onko teillä nukuttu täysiä öitä? Meillä syötiin kahden tunnin välein ekat kuukaudet, sitten jos sain kolmekin tuntia nukkua oli jo luksusta, 8kk:n kohdalla heräsi 10 kertaakin yössä, vaikka kiinteitä jo meni. Olin niin loppu, että aloin jo epäillä täysimetyksen järkevyyttä, mutta tehty mikä tehty. Luin aikanaan, että 5kk olisi optimein ikä aloittaa kiinteät, ennen sitä 6kk:n suositeltua rajapyykkiä, mutta ei vielä 4kk:n kohdalla. Vaikuttaisi jotenkin allergioihin. Tiedä häntä sitten, kai ne allergiat on enemmän geeneistä kiinni, mutta eipä ole yhtään allergiaa ilmennyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, siellä on ollut aikamoista heräilyä siis. Ihana kun olet jaksanut <3 :)! Silkki on ollut kyllä "hyväuninen" tapaus, laittoi nukkumaan yhdentoista aikaan ja heräsi syömään ensimmäisen kerran seitsemän aikaan :). Olen nukkunut niin makoisasti, että melkein nolottaa ääneen sanoa ;) ...täällä siis ihan pääpyörällä kaikesta unesta :).

      Mutta, tosiaan nyt Silkki on alkanut heräilemään syömään noin kolme kertaa yössä, ei varmaan masu pysy täynnä koko yötä. Eihän kolme kertaa nyt paha ole, mutta heti sitä alkaa tuoreena äitinä pohtimaan ravinnon riittävyyttä.

      Muistelinkin lukeneeni noista allergioista. Me ei olla vielä neuvolassa juteltu asiasta, mutta täytyy nostaa puheeksi nyt 3kk -käynnillä. Olen kyllä itsekin rintamaidon kannalla, kiinteidenkin ohella. Täytyy kuulostella mitä neuvolassa tuumataan :).

      Ihanaa viikkoa sinne!

      Poista
    2. Enhän mä ole jaksanut, päälle vielä talo-ongelmat, muistanet että meinasin mm. kevään polttarit jättää väliin uupumuksen vuoksi ja blogiinkin kirjoitin pari viikkoa sitten meidän perhettä koetelleesta valtavasta uupumuksesta...

      Poista
    3. Muistan joo, silloin mietinkin mikä supermama olet, kaikesta uupumuksesta huolimatta <3. Tiedän, että uupumus, ja se ettei saa nukuttua vie voimat, syö sisältä ja muuttaa ihmistä. Juuri sen vuoksi, näen sinut ihanana ihmisenä, ja rakastavana äitinä & vaimona. Se on ihan okei olla väsynyt ja sanoa se <3

      Poista
  2. Kokeile antaa iltaa vasten maissivelliä. Me alettiin syömään kiinteitä jo muistaakseni 3kk iässä.. Neiti oli koko ajan tissillä ni vähän päivisin helpotti.. mutta täysiä öitä meillä nukutaan vasta nyt ja Alessa on 1v9kk.. :) ennen sitä kyllä saatoimma herätä 10krt.. eikä tuo kiinteiden alottaminen oo kyllä vaikuttanu mitenkään negatiivisesti. Kummipoikaki alotti nyt kiinteät ja ikää 3kk :) ja äiti alotti aikanaan siskolle 2kk iässä. Ja on se sisko ihan täyspäinen edelleen :D
    mä en ymmärrä vauhkoamista siitä että pakko täysimettää monta kk, eikä missään nimessä kiinteitä liian aikasin.. yritäppä ite pärjätä pelkällä maijolla :P jokainen alottaa sitte kiinteät kun lapsi näyttää tarvittevan. -noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teilläkin on siis heräilty syömään :). Mulle tämä yöheräily alkaa selvitä vasta nyt ;). Hyvä kuulla, että tuo kiinteiden aloitus on mennyt niin hyvin pienellä. Ajattelin tosiaan nostaa asian nyt puheeksi kun mennään ensiviikolla 3kk -käynnille neuvolaan. Mukava kuulla, mikä tämän hetkinen suositus on. Jännä juttu miten se niin vaihteleekin... Ihanaa iltaa ja viikkoa sinne myös :)!

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!