03 huhtikuuta 2014

Keskiviikon työpäivä


Olin eilen työpäivän puitteissa Face Helsingin järjestämässä Kauneusseminaarissa 2014. Seminaari on kauneudenhoitolan ammattilaisten "Kuningatarpäivä", niinkuin toimitusjohtaja Marika Heinänen tapahtumasta ihanasti alkupuheessaan sanoi. Seminaarissa käytiin läpi kosmetiikan megatrendejä, markkinoita ja turvallisuutta. 

Näin mammakorvaan oma henkilökohtainen mielenkiintoni heräsi puhuttaessa kosmetiikan turvallisuudesta. Täytyy sanoa, että vaikka alalla työskentelenkin, niin oma pääni on välillä ihan pyörällä kaikista suosituksita, ihmisten mielipiteistä ja asiantuntujalausunnoista. Oli ihana kuulla että EU:n sisällä kosmetiikkaa valvotaan hyvinkin tarkasti. Vaikka Tanskassa on omia tiukempia kansallisia suosituksia aiheesta, niin ovat Suomen suositukset kuitenkin myös luotettavia ja riittävän tiukkoja turvaamaan pikkuisen kasvu masussa.

Sivusinkin jo aikaisemmassa postauksessa asiaa, että ihon oleellisin tehtävä on tosiaan toimia suojana ulkoisia haasteita vastaan. Tässä terve, ehjä iho hoitaa tehtävänsä paremmin kuin hyvin. On siis erittäin vaikeaa saada tuotteita imeytymään elimistöön ihon kautta, jos näin onnekas olisi, että siinä onnistuisi, ei käytönnässä puhuta enää kosmetiikasta vaan lääkeaineesta. Raskauden aikana kuitenkin ihon pintaverenkierto voi lisääntyä ja täten tuotteista voi mahdollisesti jotakin läpikin päästä. Uskoisin, että puhutaan suhteessa pienistä määristä joten kohtuullisella käytöllä tuskin harmia voi saada aikaan.

Asioista voi lukea ja muiden mielipiteitä voi kuulla, mutta tärkeintä on kuitenkin nauttia odotuksesta, valita tuotteet jotka omalle iholle sopii ja tehdä niinkuin itse tuntee parhaaksi. Meillä on sinänsä ihana tilanne, että tuotteita on niin paljon markkinoilla, että jokaiseen makuun ja ihotyyppiin löytyy varmasti omansa. Uskon, että suurin merkitys on kuitenkin ravinnolla jonka suuhunsa laittaa. Jos pinkki huulipuna pelastaa päivän, niin käytä sitä! Kun sinä olet onnellinen, hymyilee myös pikkuisesi   


Nuoret ja kauniit Face Helsingin toimitusjohtajat Marika Heinänen ja Juha Mertanen

Seminaarissa oli mahdollisuus käydä myös pikamanikyyrissä. Voi että miten ihana pieni hemmotteluhetki saa ihmeitä aikaan. Pieni käsihieronta ja pinkkiä kynsiin, näillä taas jaksaa!


Love of beauty is taste. The creation of beauty is art.

Face Helsinki tuo maahan, kosmetiikan ohella, myös Kentin hiusharjoja. Kent käyttää harjoissaan aitoja harjaksia. Aitojen harjasten idea piilee siinä, että ne ovat hellävaraisia hiuksille, eivätkä katko omaa karvaa. Aidot harjakset myös levittävät päänahasta omaa talia pitkin hiusten pituutta ja tuovat näin kiiltoa hiuksille. Kent toimittaa harjat myös brittihoville. Kampaakohan Cambridgen hertuatar Catherinekin Kentillä hiuksia ;)? 


Osallistujien kesken arvottiin lopuksi OBC Nordican suoristusrautoja. Lucky me - arpaonni suosi  Olen viimeksi voittanut pikkuisena, siskon koulun arvonnassa lohen, sen ikäisenä olisi "oravapipo" kiinnostanut enemmän ;)

Loppuilta suijuikin sohvalla lehtiä lueskellen ja baby-porkkainoita napostellen. Minun ruokahalu on pompsahtanut kattoon tällä viikolla (vko 19) ja yritän pitää napostelut kurissa. Tosin täytyy tunnustaa, että ennen porkkanoita humpsahti pääsiäismuna parempiin suihin, varaslähtö pääsiäiseen!

Kiitos vielä Face Helsingille tätäkin kautta keväisestä Kauneusseminaarista!


4 kommenttia:

  1. Lupasin ilmotella sulle kun tiedän siitä Bailamama-kurssin uudesta ajankohdasta! Tunnit pidetään nyt siis keskiviikkoisin klo 16-16.55 ja alkavat 16.4. Kurssin vetää ihana Emilia, joka piti myös sen synnytysvalmennuksen missä olin. Hän on kätilö ja Bailamaman toinen kehittäjä ja lisäksi todella ihana tyyppi ja oikeasti tosi innostunut työstään.

    Tässä vielä linkki kurssin tietoihin: http://www.mommyandme.fi/?page_id=17

    Toivon todella että tämä kurssi saataisiin nyt järjestymään, koska en malttais odottaa että pääsen noille tunneille! :D

    Sun työpäiväsi kuulosti aikamoisen kivalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana tiedosta! Kuulostaa hyvältä, täytyy kurkata vähän listietoja ja vinkata täälläkin vielä erikseen :)!

      Harmi että, mun työpäivä päättyy vasta 16.30...hmm..täytyy katsoa miten käy...

      Oli kyllä kiva & mielenkiintoinen päivä, oman työn "suola", toivottavasti sielläkin on nautittu aurinkopäivistä:)!!

      Poista
    2. Voi harmi! Toi on kieltämättä vähän hölmö aika - moni työssäkäyvä ei siihen varmaan oikein ehdi. Alunperinhän heillä oli tarkoitus olla aamupäivä ja iltaryhmät erikseen, mutta osallistujia oli tosiaan liian vähän. Toivotaan, että tarpeeksi moni sinne kuitenkin pääsisi ja ehkä säkin saisit aikataulut jotenkin sumplittua? ;)

      Poista
    3. Täytyy toivoa :) Just kävin aamujumpassa ja nyt huomaa kun on puolivälissä, että jonkin verran joutuu kyllä jumppatottumuksia muuttamaan. Ei ihan taivu enään ;)! Olisi hauska päästä koikeilemaan "ihan oikeaa" mammajumppaa :)!

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!