27 maaliskuuta 2014

Love your skin!


Rakastan ihoani ja hoidan sitä mielelläni. Olen aika helppo nakki tarttumaan uusiin, kauniin värisiin ja hyvältä tuoksuviin kosmetiikkatuotteisiin. Nyt kuitenkin odotuksen myötä olen kiinnittänyt enemmän huomiota kosmetiikan sisältöön ja odotusajan suosituksiin. Tietysti tunnen myös olevani vastuussa pikkuisen kehityksestä ja sitä kautta kosmetiikkavalinnoistani.

Pehmeyttä iholle 

Niinkuin aikaisemmin sanoin, itselläni on normaalisti talvisin kuivuuteen taipuvainen iho. Odotuksen aikana iho myös usein kuivuu lisää, tästä johtuen monella, jolla on normaalisti rasvainen iho, raskaus muuttaa sitä parempaan. Kuivalle iholle kehittyy helpommin myös arpijuovia sen venyessä, joten riittävä kosteutus on supertärkeää. Sanotaan, että raskausarpien muodostuminen on geneettistä, mutta mielestäni ihoa hoitamalla niitä voi ennaltaehkäistä.

Itse sain lisäksi myös äkillisen atooppisen ihottuman pari viikkoa sitten. Sen vuoksi jouduin hitusen karsimaan käyttämiäni kosmetiikkatuotteita. Kaipasin iholleni myös jotain hellävaraista suihkusaippuaa, joka ei kuivattaisi enempää. 
Kävin hakemassa apteekista Sebamedin olive -suihkusaippuan. Oikestaan valinta oli aika oivallinen, sillä Sebmedien ph on lähellä ihon omaa ph -arvoa, eikä täten ärsytä (voi tasapainottaa myös akneen taipuvaista ihoa). Alkuodotuksesta nenääni kävivät myös kaikki omistamani suihkusaippuat, tykkään raikkaista hedelmätuoksuista, mutta liika tuoksu ällötti. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis!

Lisäksi suihkukaapistani löytyy kuorintahanskat. Ihoa kannattaa kuoria noin kerran viikkoon. Se poistaa vanhaa pintasolukkoa, virkistää verenkiertoa ja näin myös hoitovoiteet imeytyy kasvavalle masulle paremmin.




Hiusten hoidossa olen mieltynyt suhteellisen kevyisiin tuotteisiin, jotka kuitenkin hoitavat. Matrixin soy+ boost -tuotteet saivat siis jäädä hyllyyn myös odotuksen aikana. Nämä eivät sisällä parabeeneja ja soijaproteiinit tuovat ainakin omiin hiuksiini tarvittavan boostin. Tiedän, että jotkut ovat tarkkoja hiustenhoidosta ja -värjäyksestä odotuksen aikana, sillä päänahan kautta voi imeytyä paljon turhia kemikaaleja. Itse olen, tässäkin asiassa, kultaisen keskitien kulkija ja kävin värjäämässä hiukseni raskauden alussa. Värjään niitä kuitenkin sen verran harvoin, että en usko sen kuormittavan liikaa.

Kasvot

Kasvoilla tärkeintä on ihon puhdistus ja kosteuttaminen. Jos iho on pintakuiva ja vaikkakin siinä olisi epäpuhtauksia, niin suosittelen hoitamaan pintakuivuutta. Eli kannattaa valita iholle riittävän hellävarainen puhdistusaine, joka mieluummin kosteuttaa kuin kuivattaa. Kasvoille sopii esim. hyaluronihappoa sisältävä voide. Liian öljyinen tuote tukkii vain turhaan ihohuokoset. Itse kuorin kasvojen ihon noin kerran viikossa ja sen jälkeen laitan kosteuttavan naamion. Jätän naamion kasvoille usein myös yöksi. Yön aikana iho lämpeää ja solujakautuminen aktivoituu, tällöin hoitavat aineet imeytyvät paremmin. Kuorinnalla saa myös tasoitettua ihon väriä (esim. näitä punaisia, näpyistä jääneitä jälkiä) ja ihon pintaa.

Oikeastaan ei ole keksitty sellaista supertuotetta, joka oikeasti soveltuisi sekaiholle. Sen vuoksi kannattaa mielummin hankkia kaksi purnukkaa, jotta oman ihon tarpeita pystyy oikeissa kohdissa hoitamaan. Tiedän, että kaikki näppylät on inhottavia iholla ja ne helposti näkyvät. Kukapa meistä ei haluaisi olla kaunis ja hehkuva mamma. Siksi en pidä pahana, vaikka näppylöitä paikallisesti hoitasikin. Dr.R.A. Ecksteinillä on Azulen paste -niminen tuote, joka kuivattaa näppylöitä ja rauhoittaa ihoa. Sitä laitetaan pikkuriikkinen "täplä" yöksi suoraan näpylle. Tuote sisältää myös a -vitamiinia, mutta on hellävaraisempi kuin monet muut vastaavat tuotteet. Silloin tällöin käytettynä, a-vitamiinin määrä jää hyvin pieneksi, mutta toki omalta neuvolantädiltä kannattaa tarkistaa asia.

Odotus on maailman luonnollisin tila, mutta se kuormittaa kuitenkin mamman elimistöä aika lailla ja odotus vaatii paljon energiaa. Niin iholle, pikkuiselle, kuin itse mammallekkin "tärkeintä on tasapainoinen elämä, hyvä elämän laatu ja riittävä lepo" - näin on muistaakseni Guerlainin johtotehtävissä toiminut Dominique Szabo kauneudesta & ihosta sanonut. Jatkan näistä ihojutuista sopivissa väleissä lisää. Ihanaa päivää kaunokaiset!

2 kommenttia:

  1. Kiitos Erika näistä ihonhoitojutuista! <3 Mun täytyy laittaa toi Azulen paste harkintaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti näistä saa jotain uutta & on apua. Yritän ehtiä jatkamaan ihosta lisää piakkoin :)

      Poista

Kommentit, ajatukset ja ideat ovat lämpimästi tervetulleita -Kiitos!